در سالیان گذشته تلوزیون ها به جز نمایش دادن کانال های گوناگون و دارا بودن چندین پورت ورودی محدود، قابلیت های خاص دیگری نداشتند. با این حال تلوزیون نیز همچون هر فناوری دیگری آغاز به رشد و توسعه نمود و لذا آنچه که حاصل شد؛ تلویزیون های بسیار پیشرفته این روز ها است.
تلوزیون های هوشمند امروزی به آسانی قادرند تا کار یک کامپیوتر متوسط را انجام بدهند؛ همچون وصل شدن به دستگاه های گوناگون و اتصال به اینترنت. لازم به ذکر است به منظور انجام دادن هرکدام از این کاربرد ها، تلویزیون ها نیاز دارند تا دارای سیستم عامل باشند. گفتنی است این سیستم عامل در هر کدام از کمپانی های سازنده تلویزیون متفاوت بود و همین مسئله نیز سبب ایجاد تنوع بسیار در جهان تلوزیون های هوشمند شده است؛ مثلا برند سامسونگ از سیستم عامل تایزن، کمپانی ال جی از WebOS و شرکت سونی نیز از سیستم عامل اندروید در تلوزیون های خود بهره گرفته است. در ادامه با AU7000 همراه باشید تا این موضوع داغ و چذاب را با هم بررسی کنیم.
سیستم عامل چیست ؟
در واقع به اصلی ترین نرم افزار نصب شده بر روی تلویزیون های هوشمند، کامپیوتر و نیز تلفن های همراه، سیستم عامل گویند. گفتنی است سیستم عامل مدیریت کننده سخت افزار، نرم افزار، پردازش و نیز حافظه دستگاه بوده و کنترل کننده ارتباط بین آنان است. در صورتی که سیستم عامل ها نبودند؛ اغلب افراد به موجب سختی ارتباط با دستگاه ها، از خریداری و بهره گیری از آنان منصرف می شدند؛ لذا اینگونه می توان گفت که سیستم عامل ها این اجازه را به کاربران می دهند تا به آسانی با دستگاه مورد نظر ارتباط برقرار نمایند. گفتنی است با وجود سیستم عامل این امکان فراهم است تا چندین برنامه را باهم به پیش برد؛ با کامپیوتر ارتباط برقرار نمود و از آنان بهره گرفت.
مطلب مرتبط: آموزش تماشای یوتیوب در تلویزیون سامسونگ
گوگل اندروید تی وی
شرکت گوگل در سال 2014 میلادی اقدام به ساخت نخستین سیستم عامل برای تلویزیون ها کرد که در حقیقت بر پایه اندروید ساخته شده بود و به اسم گوگل اندروید تی وی ثبت شد. گفتنی است بعد از معرفی نمودن این سیستم عامل، شرکت ها نیز هم به منظور همکاری با گوگل و هم با هدف بهره گیری از این سیستم عامل مناسب، آغاز به بهره گیری از آن نمودند. لازم به ذکر است کمپانی هایی مثل پاناسونیک، سونی، فبلیپس و تی سی ال از نخستین شرکت هایی بودند که از این سیستم عامل در تلویزیون های خود بهره گرفتند. در حقیقت با بهره گیری از این سیستم عامل، شرایط وصل شدن این تلویزیون ها به امکانات گوگل همچون گوگل پلی و گوگل استور مهیا گردید.
اندروید
اندروید در حقیقت جزو سیستم عامل هایی بوده که بر پایه لینوکس طراحی شده است. اندروید در گام اول اندروید برای دستگاه هایی مثل تلفن همراه و تبلت برنامه ریزی گردید اما باتوجه به کارایی آن، به تلویزیون های هوشمند هم اضافه گردید. گفتنی است اندروید دارای ویژگی های مناسب بسیاری بوده اما مهم ترین آن، سهولت کار با آن است. در حقیقت این سیستم عامل در متصل شدن به ذخیره ساز های جانبی بهترین عملکرد را دارا است؛ مثلا ذخیره ساز جانبی در تلویزیون های هوشمند برند سونی برابر 16 گیگابایت بوده که در نوع خود بیشترین حافظه داخلی در میان همه تلویزیون های هوشمند است. همچنین تلوزیون های هوشمند بواسطه داشتن اندروید، دارای سازگاری بیشتری با کنسول های بازی مخصوصا XBOX هستند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا راجع به وجود یا عدم وجود سیستم عامل اندروید در تلوزیون های هوشمند سامسونگ صحبت کنیم.
گفتنی است تلوزیون های سامسونگ اندرویدی نبوده بلکه از سیستم عامل تایزن پشتیبانی می کنند. تایزن در واقع یک سیستم عامل آزاد و با متن باز به منظور تلفن های همراه بوده که بر حسب سیستم عامل لینوکس طراحی گشته است. لازم به ذکر است این محصول بواسطه بنیاد لینوکس پشتیبانی شده و بواسطه انجمن تایزن ارائه می گردد.
این تلوزیون های هوشمند سامسونگ به صورت پیش فرض از برنامه های ( OTT ) Over the top پشتیبانی نموده و موقع متصل شدن، قابلیت دسترسی به Samsung TV Plus را هم مهیا می نمایند و بدین ترتیب این اجازه را به کاربر می دهند تا طیف وسیعی از محتوا ها همچون نمایش ها و سریال های گوناگون و فیلم ها را به شکل رایگان مشاهده نمایند.
مطلب مرتبط: Wi-Fi تلویزیون سامسونگ کجاست؟
مقایسه سیستم عامل های اندروید و تایزن
سیستم عامل اندروید که همانطور که ذکر شد اغلب در تلویزیون های کمپانی های سونی و فیلیپس از آن بهره گرفته شده است از لحاظ سرعت پردازش و جستجو و نیز دسترسی سریع به آنان بهتر از تایزن بوده و در عین حال دارای برنامه های بیشتری نیز می باشد.
گفتنی است در آن دسته تلویزیون های هوشمندی که به تایزن مجهز می باشند؛ افزون بر تفاوت در سیستم عامل، تغییرات بسیاری هم در نمای پنل دسترسی به خصوصیات هوشمند دستگاه ها مشاهده می گردد. از جمله اصلی ترین این تفاوت ها، سرعت زیاد دسترسی به محتوا می باشد که ریموت کنترل پیشرفته این دستگاه ها کارایی آنرا چندین برابر می کنند. در حقیقت با فشار دادن دکمه اسمارت بر روی کنترل تلوزیون، اپلیکیشن ها بر روی نواری در پایین صفحه تلویزیون به نمایش گذاشته می شوند. همچنین آسانی در به اشتراک گذاشتن محتوا میان این تلویزیون ها و نیز دستگاه های هوشمند از سایر خصوصیات سیستم عامل تایزن است.
دسترسی سریع تلوزیون های هوشمند سامسونگ
لازم به ذکر است رابط کاربری تلوزیون های هوشمند نسل جدید سامسونگ، بسیار روان تر، خلوت تر و سریعتر گشته و بدین ترتیب کابران قادرند بدون رنج بردن از لک های جزئی و نیز فریز شدگی های ناگهانی، میان اپلیکیشن ها جا به جا شوند و در عین حال قادرند از منوی دسترسی سریعی که در این رابط کاربری معرفی گشته هم بهره بگیرند. در واقع این منو اخیرا در تلویزیون های هوشمند سامسونگ نهادینه شده است و موجب می گردد تا کاربران به همه بخش های مورد علاقهی خود در یک مکان دسترسی داشته و به سرعت میان آنان جا به جا شوند.
مطلب مرتبط: آموزش تماشای یوتیوب در تلویزیون سامسونگ
نتیجه گیری
در این مقاله درباره رابط کاربری تلویزیون های سامسونگ و اندروید در این سری از تلویزیون ها به بحث و گفت و گو پرداختیم و سیستم عامل ها را مورد بررسی قرار دادیم. نظر شما در این باره چیست؟ ایا شما تجربه ای در استفاده از این سری از تلویزیون ها داشته اید؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید قیمت بروز تلویزیون های سامسونگ را از سایت فروش تلویزیون سامسونگ دریافت و مطالعه کنید.